ZAHVALNICA JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD VISOKO HO HUMAN APPEAL INTERNATIONAL

318

JU Centra za socijalni rad Visoko i humanitarna organizacija HUMAN APPEAL INTERNATIONAL, imaju dugogodišnju i uspješnu saradnju.

Za korisnike usluga Centra za socijalni rad Visoko, HUMAN APPEAL godinama unazad obezbjeđuje pakete sa prehrambenim artiklima, sredstvima za higijenu, donirano je kurbansko meso pa i sjemenski materijal.

Prošle sedmice informisali smo vas o uručenju donacije za porodicu Gušo. Donacija za porodicu iz Čekrekčija je 5 grla ovaca, što će porodici koja je na evidenciji Centra za socijalni rad, znatrno popraviti kućni budžet. Podsjećamo, u ovoj porodici je sedmero djece i jasno je da je donacija došla u prave ruke. Porodica ima uslove za bavljenje stočarstvom i prilikom uručenja donacije nisu krili zadovoljstvo. Da je saradnja dugogodišnja zasnovana na humanosti i povjerenju, svjedoči i posjeta prvog čovjeka HO HUMAN APPEAL U BiH, dr. ISSA Centru za socijalni rad Visoko, tokom posjete Kemal Mušinbegović direktor Centra je dr. Issi uručio zahvalnicu za uspješnu saradnju i pružanje pomoći korisnicima JU Centar za socijalni rad Visoko.

Dr. Issa je posjetio i porodicu kojoj su donirane ovce i još jednom istakao kako je zadovoljstvo surađivati sa ovom institucijom koja je sve dosadašnje, kao i ovu donaciju uručila tamo gdje je najpotrebnije. Ovakve posjete i informacije sa terena, garant su nastavka uspješne saradnje, a sva na dobrobit korisnika usluga Centra za socijalni rad Visoko.

Dr. Issa Yusuf sreo se i sa gradonačelnikom Ganićem, susretu su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad, još jednom je podcrtan značaj održavanja i nastavka ovakve saradnje, sve u cilju poboljšanja položaja socijalno ugroženih kategorija sa spiskova Centra za socijalni rad.

Mirha Ganić