U OSNOVNOJ ŠKOLI “KULIN BAN” SVEČANIM PROGRAMOM OBILJEŽENA”SEDMICA MIRA”

113

Već dugi niz godina treća sedmica maja obilježava se kao “Sedmica mira”. Tim povodom, danas su učenici Osnovne Škole “Kulin Ban” Visoko pod rukovodstvom nastavnika svečanim programom obilježili ovu sedmicu. “Sedmica mira” ima za cilj stvaranje atmosfere ljubavi, mira, tolerancije i povjerenja, te da se kroz planirane aktivnosti kod djece razvije kritičko mišljenje.

 “Želim danas da vam se posebno zahvalim u ime kolektiva Osnovne Škole ‘Kulin Ban’ i u svoje lično ime, da vidite jedan mali dio onoga što nastavnici i učiteljice rade u toku školske godine sa svojim učenicima, a vašom djecom. Zadatak nas svih je da radimo na izgradnji mira, međusobne ljubavi i poštovanja. Danas će nam pokazati samo jedan mali dio onoga što mi njegujemo u ovoj školi”, kazala je pomoćnica direktorice, Nađa Brkić.

Ono što želi svako dijete, neka bude putokaz i svjetlost, koja će svijet učiniti boljim i ljepšim. Krenimo zajedno stazom mira, protkanom odgovornošću i tolerancijom. Djeci dajmo krila, ali prije leta naučimo djecu da poštuju različitosti, da budu odgovorni kako prema drugima tako i prema sebi. Ako uspijemo u tome, svaki njihov let će biti let u visine.

Nudžejma TRAKO