U OŠ „MUSA ĆAZIM ĆATIĆ“ SVEČANO OBILJEŽAN DAN ŠKOLE

125

U OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u Velikom Čajnu svečano je obilježen Dan škole. Sam početak ove manifestacije bio je izuzetna prilika da se uruče zahvalnice i to svim učenicima, nastavnicima i ostalim uposlenicima, koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove škole, kojom prilikom su svi prisutni mogli vidjeti da je ova škola u proteklom periodu ostvarila zapažene rezultete na općinskim i kantonalnim takmičenjima iz oblasti matematike, fizike, islamske vjeronauke, informatike, sporta, te bosanskog jezika i književnosti.
„Ovo je jako bitan dan za našu školu. Ušli smo u devetu deceniju postojanja i rada naše škole, brojimo nekih 403 učenika koja se tu obrazuju. Imamo oko 50 radnika koji obrazuju tu djecu, koji rade s djecom i jako smo ponosni na njihov uspjeh. Tako da, danas sumiramo cijelu godinu, i ponosimo se. Sve ono najbolje želimo da pokažemo za Dan škole“, rekla nam je ponosna direktorica Amra Pajt.
Svoju podršku, kako ovoj Ustanovi, tako i samom obrazovanju, pružio je i gradonačelnik Mirza Ganić.


„Želim istaknuti da je Grad partner svim školama na području Grada Visokog i da mi ulažemo značajna finansijska sredstva, i nastavit ćemo i u narednom vremenskom periodu. Ko nije svjestan da je obrazovanje važan segment razvoja našeg društva, i ko nije svjestan da su djeca osnovni segment zamjene svih nas i poboljšanja svih procesa, onda on treba da radi na svom osvješćenju. Zbog toga, mi svi moramo dati maksimalnu podršku, jer obrazovanje nema alternativu i samo tako možemo graditi našu dragu domovinu BiH“, poručio je Gradonačelnik.
Učenici OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ su u nastavku svečanog programa sve prisutne počastili zanimljivom priredbom, koju su u proteklom periodu spremili sa svojim učiteljima i nastavnicima, te tako dali poseban doprinos ovome velikom Danu, ispunivši prostorije ove škole, kroz pjesmu, recitaciju te ostale pripremljene sadržaje, pozitivnom atmosferom. Svim učenicima i nastavnicima ove Ustanove, sretan Dan škole!
Ivana Dusper