Spektakularan program u Visokom: Na Festivalu Kulin Ban dva velika koncerta i vrhunski filmovi

262

Udruženje Setup, u saradnji sa Gradskom upravom Visoko i JU Centar za kulturu, sport i informisanje, najavljuje spektakularan program za festival povodom dana Grada Visoko.

Festival Kulin Ban ima za cilj da naglasi činjenice da je Visoko kraljevski grad, što ćemo na ovaj način prikazati cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i velikom broju turista koji posjeduju naš grad – posebno u ljetnim mjesecima.

Kulin Ban – festival kulture je inovativni projekat čija je osnovna svrha obogatiti kulturni sadržaj na području Visokog, te ponuditi nove sadržaje za građane i građanke, turiste i lokalnu zajednicu.

Ovom prilikom je najavljeno otvorenje festivala 24. augusta, koji će započeti sa Open air projekcijom filmova iz selekcije Sarajevo film festivala 2023. godine.

Program festivala de trajati od 24. do 27. augusta, gdje sve ljubitelje filma očekuje sedam projekcija filmova, od čega će biti tri projekcije na otvorenom (TRG MATRAKČIJE), četiri projekcije u Kulturnom centru Altindag, skateboard radionica, izložba fotografija, promocija knjige te dva spektakularna koncerta u Gradskom kinu Visoko.

Planirana su i dva velika događaja, od posebnog značaja za kulturu Visokog, koncerti DAMIRA URBANA & 4 i mega-popularnog sarajevskog hip-hop benda HELEM NEJSE.

Ulaz na sve događaje i koncerte za vrijeme trajanja festivala će biti BESPLATAN!

“Na ovaj način želimo kreirati atmosferu koja je slična sarajevskoj za vrijeme festivalskih dana, čime naš grad ponovo stavljamo na mapu gradova u kojima se njeguju istinske vrijednosti i u kojem se svi posjetitelji osjedaju posebno.

Molimo sve privredne subjekte, kao i zainteresovane volontere koji žele biti dio festivala da nam se jave putem zvanične e-mail adrese udruženja: nvo.setup@gmail.com”, naveli su organizatori.

Kompletan program festivala sa tačnim satnicama i terminima bit će objavljen u prvoj sedmici augusta, a građani se pozivaju da prate informacije na društvenim mrežama i zvaničnim stranicama Kulin Ban festivala.

RTV Visoko/Radiosarajevo.ba