Ovogodišnji Framin održan u Visokom

U subotu, 11. svibnja 2024. godine, održan je u organizaciji vijeća Frame Bosne Srebrene XXV. susret ministranata – Framin u Visokom. Franjevačka zajednica predvođena gvardijanom fra Franjom Radmanom dočekala je 450 ministranata iz 19 župa.

Ministranti su se od ranog jutra počeli okupljati u visočkom samostanskom dvorištu, poneki po prvi puta u tom prostoru. Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent. Okupljene svećenike i sve ministrante pozdravio je gvardijan domaćin fra Franjo Radman. Izrazio je radost da se na susretu okupilo toliko djece i mladih. Nakon svete mise i ručka učenicima devetih razdreda sudionicima Framina bio je omogućen obilazak Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, a za one mlađe upriličeni su plesovi u sportskoj dvorani.

Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: kviza znanja, igara bez granica i natjecanja u stolnom tenisu. Ove godine treće mjesto u kvizu znanja osvojila je župa Podhum, drugo mjesto župa Livno, a prvo mjesto je zasluženo odnijela župa Dobrinja. Treće mjesto u stolnom tenisu osvojio je Mihael Nedić iz župe Tolisa, drugo mjesto Karlo Jakešević iz župe Jajce, a najbolji među njima bio je Tomislav Bošnjak iz župe Rama – Šćit. U igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Rumboci, drugo župi Novi Šeher, a prvo mjesto osvojila je župa Dobrinja.

Susret je završio podjelom zahvalnica svim župama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Framinu te podjelom diploma i pehara pobjedničkim župama. Zahvalni smo dragom Bogu na ovom susretu, toliko radosti mladosti i veselja koji su taj dan disali kao jedno. Također, hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta, prenosi portal Frame Bosne Srebrene.

povezani članci

Najnovije