Petak, 21 Juna, 2024

OVACIJE DR. OSMANAGIĆU NA ‘GLASTONBURY SIMPOZIJUMU’

Duhovna prijestonica Velike Britanije, Glastonburry na jugozapadu Engleske, bio je organizator još jedne konferencije ‘Glastonbury Symposium’ od 28.-30. jula 2023. Ovaj tradicionalni susret slobodoumnih ljudi i govornika, i ove godine je okupio nekoliko stotina učesnika.

Glastonbury je grad različitih religija i duhovnih grupa, grad hipija i legendarnog Glastonbury Tora (vještačkog spiralnog uzvišenja s ostacima crkve Sv. Mihajla na vrhu), grad gdje je navodno pronađena grobnica kralja Artura, grad gdje navodno počiva pehar s oproštajne Isusove večere sa svetom vodom, grad mnogobrojnih mitova i legendi. U historijskoj dovrani Gradskog vijeća održan je trodnevni skup na kome je ove godine učestvovao i pronalazač bosanskih piramida Dr Semir Osmanaagić

U svom nadahnutom dvoiposatnom govoru, fokus je bio na bosanskim piramidama i golemoj listi naučnih argumenata koje govore u prilog starosti ovog kompleksa i njegovoj svrsi. Bilo je riječi i o volonterima, energetskom i ljekovitom aspektu, ali i o parku ‘Ravne 2’ kao kulturnoj, sportskoj i civilizacijskoj oazi.

Nakon predavanja prisutni su dugotrajnim aplauzom odali priznanje Dr Semiru Osmanagiću na njegovim naporima da vrati normalnost i naučnost u aspektu istorije, ali i konceptu življenja koji je pod velikim pritiskom ‘velikog reseta, transhumanizma i pedofilije’.

RTV Visoko/Fondacija AP BPS

povezani članci

Najnovije