NOVAC OD POLITIČKIH PARTIJA USMJERIMO NA PODRŠKU PRIVREDI- DA SMANJIMO PANDEMIJU

586

Uvaženi premijeru Novaliću,

Kao gradonačelnica Grada Visokog, želim javno da Vas podržim i da se zahvalim za sve aktivnosti i mjere koje je Vlada FBiH – kao institucija koja donosi mjere, a mi niži nivoi smo dužni da ih sprovodimo, do sada poduzela na sprječavanju pandemije koronavirusa.

Suočeni smo u ovom teškom vremenu sa brojnim izazovima, a sigurno je najveći nedostatak zdravstvene opreme i kapaciteta. Najviše raspoloživih resursa kojima raspolaže lokalna zajednica u ovom trenutku usmjeravamo upravo tamo. Dajemo od sebe sve što možemo da ispoštujemo sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite. Svakodnevno nas kontaktiraju zabrinuti građani, ali i privrednici.

Privredni kapaciteti su u zastoju, narudžbe se otkazuju, izvoz je zaustavljen. Smanjiti kontakte, a samim tim ograničiti rizike i širenje virusa, znači svakako dodatno zaustaviti proizvodnju i privredu.

Da bi to uradili, privrednici moraju imati nadu da će Vlada setom mjera i brzim finansijskim injekcijama pomoći sanaciju ogromnih gubitaka koji će uslijediti.

Poštovani premijeru!

Možda je ovo trenutak da vlade svih nivoa, sredstva koja su prva raspoloživa – a cijenim da su tu i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima. Neka to bude prvi korak.

Kao privrednik, sigurna sam da ćete ovu ideju podrzati. Učinimo sve da smanjimo kontakte i spriječimo širenje virusa. Odgovornost ovog trenutka je ogroman izazov za sve nas. Učinimo sve da iz njega izađemo što manje oštećeni.

Gradonačelnica Visokog

Amra Babić