PODVIG VISOČKIH LJEKARA U VRIJEME PANDEMIJE: MAJKA RODILA ZDRAVOG DJEČAKA U HITNOJ POMOĆI

3788

Dok širom svijeta i Bosne i Hercegovine traje borba sa pandemijom koronavirusa i čitav svijet živi u vanrednim okolnostima, iz Visokog nam stiže lijepa vijest.

Naš kraljevski grad od danas je bogatiji za još jedno novorođenče, nakon što se majka porodila u JU ‘Dom zdravlja’ Visoko. S obzirom da nije bilo vremena da se majka prebaci u Kantonalnu bolnicu Zenica, doktori, medicinske sestre i tehničari visočkog Doma zdravlja uspješno su obavili hitnu intervenciju poroda.

Majka je nakon poroda, zajedno sa zdravim dječakom, u pratnji uposlenika JU ‘Dom zdravlja’, prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Zahvaljujući doktorima, medicinskim sestrama i tehničarima koji su odradili besprijekoran posao, porođaj je protekao bez problema, a u nizu teških i zabrinjavajućih tema vezanih za pandemiju korona virusa, informacije kao što je ova definitivno nam vraćaju osmijeh na lice i nadu u svjetliju budućnost, ispunjenu dječijim osmijesima, igrama i radošću.

Iz Gradske uprave Visoko uputili su čestitku uposlenicima JU ‘Dom zdravlja’ Visoko na uspješno obavljenoj intervenciji u ovim vanrednim okolnostima.

Inače, u matičnu knjigu rođenih tokom prošle godine u Visokom je upisana je 421 beba. Ovaj broj se odnosi na djecu rođenu u porodilištima unutar BiH, ali i na bebe rođene u inostranstvu.
Podsjetimo, Grad Visoko od 2017. godine kontinuirano pruža podršku porodiljama dijeljenjem prigodnih poklon paketa u okviru projekta ‘Za mame i bebe’.

Osoblje visočkog Doma zdravlja, koje se nalazi na prvoj liniji borbe protiv zajedničkog i nevidljivog neprijatelja, korona virusa, je spremno odgovoriti svim izazovima.

Presretnim roditeljima čestitamo na prinovi, a vas, dragi naši sugrađani pozivamo da i dalje budete oprezni, da volite i čuvate jedni druge, da ostanete kod kuće i budete socijalno i društveno odgovorni, kako bismo zajedno prevazišli sve životne prepreke i u bliskoj budućnosti ispisali najljepše stranice ljudskog života i međusobne ljubavi.

Slaven Mirković