MODERNIZIRANI SPORTSKI OBJEKTI U KRALJEVSKOM GRADU

661

Neophodni infrastrukturni projekti na najznačajnijim i najprepoznatljivijim sportskim objektima u Visokom doživjeli su u proteklom periodu istinsku ekspanziju.

Zahvaljujući Gradskoj upravi obezbjeđena su enormna novčana sredstva u iznosu od 1.045.500 KM, koja su, u zavisnosti od prioriteta, raspoređena i uložena na pravi način, sportski objekti sada su znatno savremeniji i funkcionalniji, a Grad Visoko se etablirao u samom vrhu bosanskohercegovačkih lokalnih zajednica kada je u pitanju ulaganje u razvoj sporta i sportsku infrastrukturu.

Ono što je najvažnije, sportski objekti u kraljevskom gradu prepuni su mladih nada, koji će u bliskoj budućnosti biti najbolji ambasadori našeg grada, a neki od njih će, možda, svoje ime zlatnim slovima ugravirati i u historiju bosanskohercegovačkog sporta.

Sportski kolektivi koji egzistiraju na području našeg grada imaju znatno bolje uslove za svakodnevne aktivnosti, termini treninga u dvoranama i na stadionima evidentno su bolje usklađeni, osim profesionalaca, na desetine omladinaca, zahvaljujući naporima Gradske uprave, sada je u prilici da se u najoptimalnijim uslovima sportski nadograđuje i usavršava.

U rekonstrukciju visočkog hrama sportova, KSC-a Mladost i dvorane Partizan uloženo je ukupno 342.000 KM. Dvorana Mladost, sa rukometom kao visočkim brendom, već dugi niz godina jedna je od najpoznatijih, ne samo u našoj domovini, nego i mnogo šire. Bila je domaćin desetinama nezaboravnih historijskih susreta, a nakon što je modernizirana u skladu sa najsavremenijim standardima, ne sumnjamo da će i u budućnosti ispisivati najsjajnije stranice visočkog sporta.

Rekonstrukcija stadiona Luke, također je studiozan i besprijekorno posložen projekat, ukupne vrijednosti 703.500 KM.

Posebno je impozantna izgradnja vrhunskog terena sa umjetnom travom i LED reflektorima, koja je koštala 500.000 KM.

Akcentiran je etapni dugoročni razvoj visočkog omladinskog nogometa, koji je zahvaljujući stručnom i pegadoškom radu postao jedan od najcjenjenijih u BiH.

Gradska uprava svakodnevnim aktivnostima nastavlja sa prepoznatljivom politikom stvaranja prijateljskih veza i mnogobrojnih saradnji.

Moderniziranje sportske infrastrukture u našem gradu nastavlja se i u narednom periodu, što će, sigurni smo, uz savršeno posloženi mozaik u turističkom, infrastrukturnom, privrednom, ekonomskom i svakom drugom razvoju, naš kraljevski grad dodatno učvrstiti na listi najnaprednijih i najatraktivnijih lokalnih zajednica u BiH.

Slaven Mirković