BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA PERIOD 20-23.2.2020. GODINE

271
  • Na području PS Visoko prijavljena su 4 krivična djela i to : nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge i 2 krivična djela teške krađe.
  • Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem i omalovažanjem ovlaštenog službenog lica.
  • Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  • Policijski službenici kontrolisali su 96 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 57 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstom alkohola (11 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita (5 vozača), upravljanje vozilom bez važeće registracije (3 vozača), nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje, prekoračenje brzine, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje zakonski obavezne opreme i dokumentacije  i dr.
  • Na zahtjev građana izvršene su 23 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.