Hor FKG-a održao koncert u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu

Franjevačka klasična gimnazija Visoko oduvijek je imala osjećaj za očuvanje umjetnosti. Izdavanje i promocije knjiga, likovne izložbe i kolonije, koncerti i koncerna djelatnost, samo su jedan od koraka koji dovoljno govore o brizi za umjetnost franjevaca na području Bosne i Hercegovine.

U skladu s tim ove godine Franjevačka klasična gimnazija Visoko napravila je izvanrednu suradnju sa slovenskom udrugom Cankar u sklopu koje djeluje Mešani pevski zbor “Camerata Slovenica”, a čiji je umjetnički direktor dirigent Alek Isaković. Zajedno s profesoricom Melisom Marijom Zerdo uspostavljena je suradnja dvaju zborova, te je na koncertima, održanim u Visokom i Beogradu, na sceni sudjelovalo oko 70 izvođača. Koncert je nosio naziv “AMICITIA ET CANTUS”, što je se kroz prijateljstvo i pjesmu kasnije i opravdalo. U Visokom je koncert održan 17. travnja u Crkvi  svetog Bonaventure, a u Beogradu 20. travnja u Crkvi svetog Antuna Padovanskog.

Organizatori koncerta zahvalni su Upravi Franjevačke klasične gimnazije Visoko, Slovenskom društvu “Canakar”, gvardijanima samostana fra Franji Radmanu i fra Iliji Alandžaku, te don Mihaelu Sokolu na gostoprimstvu i ukazanoj podršci tijekom održavanja ovih dvaju koncerata.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/FKG

povezani članci

Najnovije