Humanitarci sa Buka ne miruju, danas posjetili jetime u Brezi

848

Tužne su to priče u kojima maleni i nejaki osjete bol i to onu tešku, koja nam kida nutrinu i kao da osjetimo raspadanje duše. Dvije malene ptičice, drage princeze, šestogodišnja Džejla i devetogodišnja Nejla žive sa nanom.

Njihova krila skratila je i oborila ih na zemlju, prošlogodišnja smrt njihove mame. Tako nejake i slabašne, još nisu ni odvojene iz majčinih skuta, život i sudbina otrgnu ih iz sigurnog zagrljaja i zgrabi njihovu mamicu. Njihovu mirnu i sigurnu luku pozvao je Svevišnji Gospodar, a one tako krhe ostadoše sa nanom.

Hvala Allahu pa imaju i nju, da o njima bar neko brine. Ovu nesvakidašnju tešku priču javila nam je njihova komšinica Elbisa i tako smo im danas upriličili prijatno iznenađenje.

Nema riječi kojima bi se mogla opisati radost djevojčica, te iskre i sjaj u okicama mogu imati samo nevina djeca, ona koja se svom dušom raduju. Razveselili smo ih i obojili im ovaj dan najtoplijim bojama, a njihova zahvalnost nije prestajala.

Dok su tako duboko zanesene pregledale poklone, naši humanitarci su se kidali od tuge i saosjećanja prema njima.

Ruksacima, školskim priborom, odjećom, obućom, slatkišima i hranom razvedrili su njihov dan, a nani su pomogli novčanim iznosom u vrijednosti od 1 000 KM.

Dobri ljudi, dragi insani, opet ste svi skupa junaci još jedne priče. Allah vas sve pomogao i da svima ovo bude spas od vatre i približavanje obećanoj nagradi.

RTV Visoko/Humanitarci sa Buka