GRADONAČELNIK SARAJEVA ABDULAH SKAKA POKLONIO RAMAZANSKI TOP GRAĐANIMA VISOKOG

523

Na vrhu Visočice prije jarbola sa zastavom Bosne i Hercegovine biće instaliran ramazanski top, koji je Gradu Visokom poklonio gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Ovim topom će se oglašavati vrijeme iftara. Do instalacije na Visočici, top će vrijeme iftara označavati sa vrha terase KC Altindag-Visoko.

„Ovaj top obilježava završetak posta i početak iftara, i to je tradicija koja se vezuje za Grad Sarajevo, tako da na ovaj način želimo, pored vjerske dimenzije obogatiti i turističku ponudu Visokog, koji je jedan od posjećenijih gradova u BiH”- rekao je sarajevski gradonačelnik.

Dodao je kako je ovo odluka Grada Sarajeva da podržava druge u kapacitetima u kojima je to moguće, te da Sarajevo bude partner svim gradovima u budućnosti.

„ Želja nam je da do kraja naše administracije svi veći gradovi u BiH imaju ovakav top kako bi na simboličan način obilježili ovaj važan trenutak za vjernike”, dodao je.

Uz političke dužnosnike iz Sarajeva svečanosti primopredaje dodjele gravirane pločice – ‘Poklona Grada Sarajevo’, nazočili su gradonačelnica Visokog Amra Babić, predstavnik Medžlisa IZ i glavni imam Midhat ef. Čakalović, te predstavnik isporučitelja topova.