Četvrtak, 29 Februara, 2024

Za predstavu ”Ih, kako bih te ja” se tražilo mjesto više

Sinoć je visočka publika imala priliku uživati u humorističnoj predstavi pod nazivom ”Ih, kako bih te ja” u KC “Altindag-Visoko”. Predstavu su gledali brojne Visočanke i Visočani te se tražilo mjesto više. Oduševljenje se nije moglo sakriti pa je ovo pravi pokazatelj kako našem gradu treba još više kulturnih sadržaja.

Hit komedija “Ih kako bih te ja” je predstava koja je postigla veliki uspjeh i naišla na odličan prijem kod publike. Na samoj premijeri glumci su digli publiku na noge koja ih je oduševljena nagradila ovacijama. Takav prijem publike nastavio se  i na svim predstavama koje su odigrane do sada gdje ih je oduševljena publika propratila salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih  scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.
U ovoj adaptaciji  sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspirisanim karijerom Jasne Ornele Bery tačnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je  oblikovano u konceptu jubileja, njenog odnosa prema teatru, glumi, njenoj karijeri, mlađim kolegama, muškarcima.

Predstava je izazvala veliku pažnjumedija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća. Ova predstava je bila povod i za dobijanje nagrade LADIES IN AVARDS 2019 – LADIES IN CROWN za predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceni. Glumica J.O. Bery nosioc je mnogobrojnih nagrada i priznanja. Predstava je namijenjena široj publici, tj. građanima svih uzrasta.

Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela Bery. Predstavu je režirao Irfan Avdić.

Pored nje u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i Amar Selimović.

U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigralaoko sedamdeset uloga. Igrala u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Nedaj  se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.

Snimila oko četrdeset što dugih što kratkih  filmova između ostalih:

Jasmila Žbanić/Grbavica, Aida Begić /Snijeg, Angelina Jolie /Uzemlji krvi i meda,

Ines Tanović /Naša svakodnevna priča, Jasmin Duraković / Nafaka ,  Živko Nikolić/ Ljepota poroka, Nikola Ljuca/ Vlažnost, Namik Kabil /Unutra, Zoran Čavić/ Žikina dinastija II …

Filmovi u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada a šest od tih filmova bili su kandidati  BiH za Oskara.  Jedna je od najvećih ambasadora bosanskohercegovačke kulture.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

 

povezani članci

POPULARNO