Petak, 23 Februara, 2024

Medresa “Osman-ef. Redžović” domaćin matematičkog kampa za učenike osnovnih škola Ze-do kantona

Ovog vikenda se u Medresi “Osman-ef. Redžović” održava dvodnevni matematički kamp za učenike osnovnih škola Zeničko-dobojskog kantona.

Ovo je treći po redu kamp, a drugi za učenike osnovnih škola, koji zajednički organiziraju Udruženje matematičara ZDK i Medresa. Na samom otvaranju, nakon intoniranja državne himne, prisutnima se u ime domaćina obratio pomoćnik direktora za đački dom Medrese, Dženan Rezaković, koji je pored riječi dobrodošlice i podrške Udruženju, istakao radost i zadovoljstvo činjenicom da Medresa ima kapacitete koje može i želi ustupiti na korištenje zajednici pokazujući na taj način svoju društvenu odgovornost.

Učesnicima kampa obratila se i predsjednica Udruženja, prof. dr. Naida Bikić. Profesorica je upoznala učenike sa planom i programom kampa, te očekivanjima od samih učesnika. Prije nego je kamp proglasila otvorenim, profesorica Bikić je pomoćniku direktora Medrese uručila zahvalnicu za pomoć i podršku u realizaciji kampova, ali i drugih aktivnosti koje Udruženje provodi.

Kamp završava u nedjelju dodjelom certifikata svim učesnicima.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

POPULARNO