Za naselja Dubrave i Gornje Moštre dodjela besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada traje do srijede

132

JKP “VISOKO“ putem Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada nastavilo je sa realizacijom aktivnosti koje se odnose na dodjelu besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada u gradu Visoko.

Projekat dodjele besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada ovih dana realizuje se za korisnike komunalnih usluga koji žive u individualnim domaćinstvima u naselju Dubrave i naselju Gornje Mošte, te im ovim putem upućujemo poziv da izvrše preuzimanje posuda do srijede – 16.09.2020. godine.

Preuzimanje posuda je besplatno i može se izvršiti svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati u Službi za čistoću i odvoz komunalnog otpada, na adresi Sarajevska br. 6.

Prilikom preuzimanja posude za odlaganje komunalnog otpada, nepohodno je da korisnik ima validan identifikacioni dokument (ličnu kartu), te je obavezan potpisati Ugovor o pružanju komunalnih usluga.

Starija i oboljela lica koja iz opravdanih razloga ne mogu doći na navedenu adresu, dužna su o tome informisati predsjednika svoje mjesne zajednice, a zatim će uposlenici JKP ¨VISOKO¨ posudu za odlaganje otpada dostaviti na kućnu adresu.

Projekat dodjele besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada u gradu Visoko odvija se uz saradnju Gradske uprave Visoko, a finansiran je od Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Navedeni projekat JKP “VISOKO“ preko nadležne službe realizuje od 04.05.2020.g (ponedjeljka), te su do sada stanovnici koji žive u individualnim domaćinstvima iz sljedećih mjesnih zajednica preuzeli svoje kante i to: MZ Željeznička stanica, MZ Novo Naselje, MZ Stari Grad, MZ Rosulje, MZ Centar i MZ Vratnica.

Realizacijom navedenog projekta JKP “VISOKO“ ima za cilj da svakom stanovniku i korisniku komunalnih usluga u gradu Visoko, napravi ugodnije i zdravije mjesto za odvijanje svakodnevnih aktivnosti.

Sve informacije vezane za dodjelu besplatnih kanti možete dobiti na kontakt telefon 032/733-183 ili na e-meil: amina.celikovic@jkpvisoko.ba