VISOČKE ŠKOLE SPREMNO DOČEKUJU SEZONU GRIJANJA

178

Zvanično, sezona grijanja počinje 15.oktobra, ove godine temperature zraka naglo su pale, pa većina škola u Visokom su počele sa zagrijavanjem učionica

„Problem sa grijanjem nema većina škola, jedina škola u kojoj ne radi grijanje je OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ u Moštru jer je u toku zamjena kotlova na postrojenju za grijanje.Taj projekat realizuje Federalno ministarstvo za prostorno uređenje, imali su u startu kašnjenje sa početkom radova.Učenici ove škole pohađaju nastavu ,ali im časovi traju po 30 minuta.“, rekla nam je predsjednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Visoko, Amra Pajt.

Ističemo, od ponedjeljka treba da krene realizacija projekta utopljavanja školskih objekata na nivou ZDK. Tri visočke škole su u tom projektu OŠ „Safvet beg Bašagić“, „Kulin Ban“ i „Mula Mustafa Bašeskija“.

Kad govorimo o aktivnostima u školama, moramo pomenuti i projekat u OŠ „Alija Nametak“, na Bucima, u toku je tender za izvođenje prve faze izgradnje škole u naselju Goduša.

Inače, nastava u svim školama se odvija u učionicama, vrlo mali broj učenika je bio u izolaciji zbog dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom. Prema riječima predsjednice Aktiva direktora, zadovoljni su uslovima u kojima se odvija nastava u osnovnim srednjim školama u Visokom.

Mirha Ganić