VISOČKE NOGOMETNE NADE OBAVILE PRIPREME U MAKARSKOJ

291

Omladinci NK Bosna Visoko su u periodu od 16 do 21 januara boravili na pripremama u Makarskoj.

U toku samih priprema su odigrane i utakmice protiv NK Čelik Zenica, gdje su kadeti pobjedili rezultatom 3:0, dok su juniori izgubili rezultatom 7:1.

Drugu utakmicu su odigrali protiv RNK Split, gdje su remizirali 4:4 i treću utakmicu protiv NK Široki Brijeg, gdje su izgubili rezultatom 3:0.

„Svaku utakmicu su naši igrači igrali u kombinovanom sastavu i prikazanom igrom možemo biti zadovoljni“, istakli su treneri Ivo Ištuk i Nermin Pašalić.

„Pored utakmica, momci su trenirali i kada nisu imali utakmice, dva puta dnevno i za njihov uzrast je svakako to bio veliki napor, ali su momci odgovorili kao pravi profesionalci.

Pored treninga i utakmica, imali smo svakodnevne šetnje pored obala mora u toploj Makarskoj te smo jedan dan iskoristili i za kupanje u zatvorenom bazenu. Također smo boravili kao gosti nogometnog velikana HNK Hajduk Split, gdje smo obišli muzej kluba kao i sam stadion Poljud.

Na kraju, moramo pohvaliti naše domaćine u Hotelu Bonaca Makarska, gdje smo bili prezadovljni smještajem, hranom i gostoprimstvom, koje je bilo na vrhunskom nivou.

Našim dječacima se zahvaljujemo na lijepom ponašanju i visokom stepenu profesionalnog odnosa prema obavezama. Najbitnije je da je sve prošlo kako treba te da nismo imali ni jednu povredu igrača, kao ni jedan incident“, naglasili su treneri Ištuk i Pašalić.