Subota, 13 Aprila, 2024

UŽ „Mozaik“ u proteklom periodu implementiralo brojne projekte

UŽ “Mozaik“ zajedno s različitim parterima iz civilnog i državnog sektora daje svoj doprinos lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti poput, obilježavanja značajnih datuma, organizovanja tematskih radionica, no realizuje i aktivnosti koje aktivno utječu na razvoj i poboljšanje lokalne zajednice posebno sa akcentom na poboljšanje uvjeta odrastanja djece i mladih.

“Moram spomenuti akciju na koju  se odazvao veliki broj naših građana koji su dali svoj doprinos i nesebičnu podršku za realizaciji humanitarnog bazara za žene Palestine pod nazivom “Jedan karanfil – jedan hljeb za ženu Palestine”. Bazar smo organizovali zajedno sa UG “Aktiv žena Donje Moštre u saradnji sa Udruženjem Žene za žene International i Mrežom žena za ruralni razvoj, povodom obilježavanja 8.marta – Međunarodnog dana žena. Prikupili smo sredstva u iznosu od 6.164 KM tu su uključena i sredstva koja su prikupili učenici Gimnazije „Visoko“ istim povodom. Obzirom da nam je stigao i mjesec ramazan članice UŽ”Mozaik” Visoko uz finansijsku podršku Fondacije Et-Tirmizi iz Malezije i General Network of Religions for Children Arigatou International, a u suradnji sa Medžlisima IZ-e Visoko i Gračanica organiziraju iftare u džematima, do sad smo iftar  organizovali u džematima Džindići i Slapna Gora”- otkrila nam je Ismeta Salihspahić, predsjednica UŽ “Mozaik”.

I u narednom periodu očekuju nas brojni projekti koje će na području našeg grada implementirati vrijedne članice ovog udruženja. Opširnije gledajte večeras i programu RTV Visoko.

Amra Čosić

povezani članci

POPULARNO