U Visokom starijoj ženi ukraden novčanik: Policija u rekordnom roku uhapsila jedno lice

1053

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 31.05./01.06.2020. godine, u naselju Trokuće, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je presječen drveni stub za dalekovod. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 01.06.2020. godine, u 11,05 sati, na platou Zanatskog centra “Sebilj”, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo teške krađe, kojom prilikom je od ženske osobe Dž.E., rođene 1944. godine, iz Visokog, otuđen novčanik sa ličnim dokumentima i novcem. Odmah nakon izvršenja navedenog krivičnog djela, tačnije u 11,10 sati, u ulici Čaršijska, policijski službenici Policijske stanice Visoko su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje žensku osobu inicijala G.Dž., rođena 1977. godine, iz Ilijaša, nad kojom je zavedena kriminalistička obrada. U 11,30 sati, u prostorije Policijske stanice Visoko je pristupilo lice C.E., rođeno 1998. godine, iz Ilijaša, koje je dobrovoljno predalo otuđeni novčanik sa novcem i ličnim dokumentima oštećene Dž.E. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je takođe zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

Dana 01.06.2020. godine, u 12,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Olovo se obratilo lice A.M., iz Olova, te tom prilikom prijavilo da je u ulici Husein kapetana Gradaščevića, od strane lica H.M., iz Olova, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da je isto oštetilo ulazna vrata stana vlasništvo lica H.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.