Srijeda, 19 Juna, 2024

U NOVOJ MULTIMEDIJALNOJ SALI ODRŽANE PROJEKCIJE DOKUMENTARACA SA VIVA FILM FESTIVALA

Uz prisustvo velikog broja gostiju, predstavnika Općine Visoko, federalnih zastupnika, volontera, kao i učenika visočkih škola, u četvrtak 13.septembra u novootvorenoj multimedijalnoj sali u parku „Ravne 2“, održana je promocija deset dokumentarnih filmova, filmova koji su nagrađivani u okviru VIVA FILM FESTIVALA. Na ovaj način VIVA FEST je stigao i u Bosansku dolinu piramida, a preko 200 gostiju aplauzima su ispratili filmove i njihove autore.

Prisutne goste pozdravili su direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, direktorica parka „Ravne 2“ Azra Ohran Zubić, kao i direktor VIVA FESTIVALA Ratko Orozović.

Prisutna mnogobrojna publika imala je priliku po prvi puta uživati u jednom događaju u novoj sali parka „Ravne 2“, a priliku da se predstave imali su i autori iz cijelog svijeta, Indonezije, Srbije, Rumunije, Holandije, Argentine i drugih zemalja.

Inače, VIVA FILM FESTIVAL održava se u nekoliko bh.gradova, a prije Visokog i parka „Ravne 2“, noć ranije je bilo i svečano otvorenje festivala koje je upriličeno u Sarajevu. Na VIVA FILM FESTIVALU do sada su se prijavljivali i učestvovali autori iz 110 zemalja svijeta, sa preko 1.600 filmova, a nakon ovogodišnje projekcije nagrađivanih filmova, u planu je da već od naredne godine i Visoko i park „Ravne 2“ postanu festivalska mjesta, te da se projekcije održavaju nekoliko dana.

povezani članci

Najnovije