SVEČANO OTVOREN 14. IZLOŽBENO – PRODAJNI SAJAM “JESEN U VISOKOM”

U KSC – u „Mladost“ danas je otvoren tradicionalni 14. izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom”.

Organizator sajma je Općina Visoko, a pokrovitelj Ministarstvo za poljopivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZE-DO kantona.

Ove godine na sajmu je prijavljeno rekordnih 90 učesnika iz 25 različitih općina, a posjetioce očekuju prigodna iznenađenja i novi asortimani proizvoda.

Sajam je svečano otvorila Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić, a prisutnim su se obratili i: Dušan Nešković, pomoćnik ministra za poljoprivredu u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH,  Husnija Kudić, savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Suljo Kartal, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  Vlade ZDK.

Sajam će biti otvoren do srijede (24. oktobra).

Za sutra su planirane prezentacije “Poljoprivredna proizvodnja na području općine Visoko” i “Visočka pečenica i sudžuka” s početkom u 11:00 sati. Poslije toga nastupit će članovi KUD-a “Visoko” i plesna škola “Zumba”.

U 13:00 sati bit će održana radionica za pčelarstvo, a u 17:00 sati predavanje na temu “Bolesti pčela” – predavač doc.dr. Dukić Behija (MSŠ “Hazim Šabanović”.

Pozivamo sve građane da svojom posjetom i kupovinom domaćih proizvoda podrže ovaj sajam.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije