NAČELNICA BABIĆ UGOSTILA HFZ. OMERA FARUKA BUKUREVIĆA – DRUGOPLASIRANOG NA SVJETSKOM TAKMIČENJU U HIFZU KUR’ ANA U MEDINI

U Kabinetu Općinske načelnice Babić upriličen je svečani prijem za mladog hafiza Omera Faruka Bukurevića, Visočanina koji je na Svjetskom takmičenju u hifzu Kur ‘ana u Medini osvojio drugo mjesto.

Svečanom prijemu je prisustvovao i njegov ponosni otac, Seid Bukurević.

Naš sugrađanin je učestvovao na najznačajnijem takmičenju u učenju časnog Kur ‘ana, u kategoriji pet džuzeva. Takmičenje je održano 10. oktobra 2018.godine.

„Sretan sam i zahvalan Svevišnjem što je pomogao da našu općinu i državu BiH predstavimo na najbolji mogući način i to na prestižnom takmičenju koje je održano u Medini. Zahvaljujem se i svojim roditeljima koji su me usmjerili, svojim šejhovima, muhafizu, hafizu Edinu ef. Bukvi, kao i našoj načelnici Amri Babić na veoma lijepom prijemu,“ izjavio je mladi hafiz Bukurević, te dodao da 10.oktobra nije učestvovao u običnom takmičenju. Tog dana je svjedočio posebnom događaju kojeg, kako kaže, nikada neće zaboraviti.

Načelnica Babić je još jednom, u ime svih građana općine Visoko, izvršne i zakonodavne vlasti, te u svoje lično ime, čestitala hafizu Omeru Faruku Bukureviću, koji je na dostojanstven i častan način predstavio naš grad, našu sredinu i Bošnjake.  Također, najiskrenije čestitke upućene su i njegovim roditeljima kao i muhafizu.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije