Sve spremno za početak koncertnog dijela manifestacije „Visočko ljeto 2023“!

U toku su postavljanje bine i posljednje pripreme za početak muzičkog dijela ovogodišnje manifestacije „Visočko ljeto“, koja će po broju i imenima izvođača biti najbolja i najkvalitetnija u historiji održavanja.

– Sretni smo da smo u prilici našim sugrađanima, ali i brojnim gostima koje očekujemo iz svih gradova oko Visokog,  cijele BiH, kao i turistima koji dolaze u naše Visoko, ponuditi do sada najkvalitetniji muzički program u sklopu naše tradicionalne manifestacije „Visočko ljeto 2023.“. Nakon iskoraka koji smo napravili prošle godine, ove godine ljestvicu kvalitete podižemo na novi nivo, a sve s ciljem da našim sugrađanima ponudimo najkvalitetnije programe, ali i da naše Visoko predstavimo u najboljem mogućem svjetlu i postavimo ga kao koncerti centar naše regije u narednih nekoliko dana. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić, te ovom prilikom pozvao i Visočane, ali i posjetioce iz drugih gradova da budu gosti našeg grada i uživaju u narednim danima u sadržajima koje je spremila Gradska uprava Visoko u saradnji sa JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“.

Koncertni dio manifestacije otvara sutra (petak, 21.juli) sa početkom od 21:00 sati velika regionalna zvijezda, Mostarac, Željko Samardžić. U subotu nas očekuje nastup još jednog legendarnog benda, a u pitanju je grupa „Bombaj Štampa“ koju predvodi Branko Đurić Đuro. U nedjelju će publiku zabavljati sarajevski bend „Letu Štuke“, ponedjeljak je rezervisan za sevdah uz „Mostar Sevdah Reunion“, a kao šlag na tortu, posljednje večeri će nastupiti legendarni Halid Bešlić.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a ovo je prilika i za poziv svima da budu dio ovogodišnjeg koncertnog dijela manifestacije „Visočko ljeto 2023.“ i uživaju u sjajnim sadržajima.

Gradska uprava Visoko

povezani članci

Najnovije