(VIDEO) Mirza Bašić i Nerman Fatić u velikom finalu teniskog turnira “Pyramid Cup”

224

Nakon polufinalnih mečeva saznali smo imena finalista teniskog turnira „Pyramid Cup 2023“, koji se tokom ove sedmice igrao u Arheološko – turističko – sportskom parku „Ravne 2“.

U prvom polufinalu Mirza Bašić je rezultatom 2:0 (6:3 i 7:6) slavio protiv mladog Andreja Nedića, dok je nešto lakše do finala došao prvi nosilac turnira Nerman Fatić koji je identičnim rezultatom 2:0 (6:2 i 6:2) slavio protiv još jedne mlade nade bh. tenisa Vladana Tadića.

Tako će u petak u finalnom okršaju da se susretnu Mirza Bašić i Nerman Fatić, susret počinje od 18:00 sati na tvrdoj podlozi, a pehare i nagrade kao polufinalisti dobili su mladi igrači Andrej Nedić i Vladan Tadić.

Nagrade i pehare im je uručio dr. Semir Osmanagić, a oni su istaknuli zahvalnost što su imali priliku biti dio ovako lijepe priče, dobro organizovanog turnira, u predivnom ambijentu Kompleksa Ravne.

Interesantno je pomenuti kako se na turniru pojavio i naš najbolji teniser Damir Džumhur, koji nažalost zbog povrede nije mogao da nastupi na ovom turniru, ali je današnji dolazak iskoristio za nekoliko egzibicionih poena sa Nermanom Fatićem.

Važno je pomenuti kako je organizator turnira Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ uz tehničku podršku Teniskog saveza BiH, dok su sponzori turnira BH Telecom i Grad Visoko.

Ulaz na finalni meč je besplatan, a besplatan je i parking za sve posjetioce parka „Ravne 2“.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/AP BPS/Neven K.