Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Koncertom Željka Samardžića večeras počinje “Visočko ljeto 2023”

Siguran u svoju publiku i ljubav koja ih spaja, garancija su za odličan provod na otvorenju kulturnog dijela manifestacije “Visočko ljeto 2023”  zakazanog za večeras na centralnoj bini ispred Gradske uprave.

“Nikad ranije nisam imao koncert u Visokom pa sam uvjeren da će to biti odličan koncert za Visočane i one koji dođu iz okolnih gradova kao i veliku bh. dijasporu koja provodi odmor u svojoj domovini. Ono što je najvažnije za ovaj koncert, ja sam voljan, željan i spreman zajedno s mojim muzičarima napraviti jedan nezaboravan ugođaj za nas i sve prisutne”, rekao je Željko Samardžić za Visoko.co.ba

Mnogi hitovi poput “Grlice”, “Da me nije”, “Slutim”, “Dobar dan tugo”, “Stari lav”, “9000”, “Ljubavnik”, “Stani mi na crtu”, “Ljubavna adresa”, “Mesec u vodi”, “U ime ljubavi…” pa sve do saradnji s Crvenom Jabukom, Jelenom Rozgom, Nedom Ukraden, Sašom Matićem … stvarali su, odgajali i jačali vjernu mnogobrojnu publiku koju Samardžić danas ima. Karijera koja sada već traje više od tri desetljeća svakom novom pjesmom, saradnjom, nastupom, samo je dodatno jačala Samardžićevo mjesto na muzičkoj sceni širom regije.

Njegova karijera je prožeta mnogim putovanjima, koncertima, nastupima po cijelom svijetu, a Arene mnogih gradova uvijek su ga rado ugostile, neke čak i po nekoliko puta. Siguran u svoju publiku i ljubav koja ih spaja, garancija su za odličan provod i u Visokom, koji su Željko i Gradska uprava Visoko zakazali za večeras sa početkom od 21:00 sat.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

Najnovije