Srijeda, 28 Februara, 2024

SDA VISOKO: Održana Izborno – konstituirajuća skupština – Mirza Ganić predsjednik i naredne četiri godine

Sinoć je održana Izborna-Konstiruirajuća Skupština GO SDA Visoko, koja je pokazala ozbiljnost, jedinstvo i snagu. Birao se predsjednik, tri potpredsjednika i članovi Izvršnog odbora.
Dosadašnji predsjednik SDA Visoko i gradonačelnik Mirza Ganić dobio je jednoglasnu podršku delegata Skupštine da i u naredne četiri godini vodi pobjednički tim SDA Visoko.
Za potpredsjednike su izabrani ministar MUP-a ZDK Vračo Emir, privrednik Semić Esad, te magistar političkih nauka i brigadir u penziji Dervišević Nihad.
Nova imena koja zaista predstavljaju osvježenje u SDA Visoko ali i cjelokupnoj političkoj slici našeg grada, koja su tajnim glasanjem izabrana za članove Izvršnog odbora su Dervić hfz. Zijad, Klančević dr. Muniba, Anisa Hadžimejlić, mladi doktor tehničkih nauka iz oblasti mašinstva i docent na Mašinskom fakultetu UNSA Muhamedagić Kenan, te doktorant i viši asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu UNSA Omanović Rasim. Također, za članove Izvršnog odbora izabrani su i Džafić Emir, Ramić Vahid, Hakanović Edin, Skeleđija Edin, Ihtijarević Amila, Smailagić Nihad, Čučuk Mirsad i Breščić Zijad.
U svom radu, Skupština je izabrala delegate za Skupštinu KO SDA ZDK, te dala prijedloge za predsjednika, potpredsjednike i članove KIO SDA ZDK.
Almir Ljeskovica, doktorant ekonomskih nauka, te vanjski saradnik na IBU, u narednom periodu će obnašati funkciju generalnog sekretara GO SDA Visoko.
Nakon Skupštine, upriličen je i svečani prijem za sve delegate, članove mjesnih ogranaka, bivše predsjednike i osnivače.
FOTO GALERIJU SA SKUPŠTINE POGLEDAJTE NA SLJEDEĆEM LINKU https://www.facebook.com/share/p/xvecYdnTzwKMssmJ/?mibextid=WC7FNe
Zajedno za bolje Visoko!

povezani članci

POPULARNO