PREDSTAVNICI FONDACIJE ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI F BIH NA SASTANKU U VISOKOM

258

Fondaciju za muzičke, scenske i likovne umjetnosti formirala je Vlada F BiH. Prema planu rada, predstavnici Fondacije obilaze kantone i obavljaju razgovore sa svim korisnicima sredstava koje je obezbjeđivala Fondacije.

„Budžet Fondacije kocipiran je tako da podržava projekte od važnosti za lokalnu zajednicu, kanton i državu, sredstva dijelimo konkursnom procedurom, ovakvi susreti prilika su da animiramo sve da se jave, mi otkupljujemo i likovna djela , a i dodjeljujemo sredstva muzička i scenska djela i to dva puta godišnje. Fondacija djeluje od 2007.godine i stalo nam je da se sredstva dodjeluju ravnomjerno , sve u cilju podsticanja razvoja i umjetnosti. Mi smo danas naše posjete kantonima počeli u Visokom , nije to slučajno, posebno smo podržavali likovno stvaralaštvo u ovom gradu, kao i manifestaciju „Dani Zaima Muzaferije.“, istakao je Armin Omerović, predsjednik UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti pri Vladi F BiH.

Sastanku u Zavičajnom muzeju u Visokom pisutvovali su predstavnici udruženja „ARS TRAGOVI“ i „LIKUM 76“. Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti djeluje u okviru Federalnog ministarstva kulture.

Mirha Ganić