POTPISAN UGOVOR ZA SANACIJU KROVA KSC „MLADOST“ VISOKO: POČETAK RADOVA NAREDNE SEDMICE

U Općini Visoko upriličeno je potpisivanje ugovora za sanaciju krova sportske dvorane „Mladost“ Visoko kojem su prisustvovali Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić, pomoćnici i direktor – vlasnik firme „Alternativa“ d.o.o. Sarajevo, g. Salih Lemeš.

Alternativa d.o.o Sarajevo je nakon provedenog postupka javne nabavke odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, a sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Vlada Federacije BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja u iznosu od 50 000 KM uz sufinansiranje Općine Visoko.

„Riječ je o prvim ozbiljnijim radovima koji se izvode u KSC „Mladost“ od 1984.godine kada je izgrađena. Dosadašnji radovi su se ticali tekućeg održavanja. Ne sumnjam da će radovi biti kvalitetno obavljeni, a ovaj projekat predstavlja uvod u rekonstrukciju sportske dvorane koja je simbol grada Visokog, dugogodišnjeg sporta i rukometa,“ izjavila je načelnica Babić.

Vrijednost projekta je oko 125 000 KM, a površina krovne konstrukcije koja će biti sanirana iznosi oko 2 000 m2.

Općina Visoko je putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline uspješno aplicirala projekat Sanacije krova KSC „Mladost“ na raspisani javni poziv. Vlada Federacije BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja je prepoznalo značaj ovog projekata i kvalitet aplikacije, te je odabran za finansiranje.

Planirani početak radova je 15.10.2018. godine (ponedjeljak).

Nadzor nad radovima vršit će firma „Construct“ d.o.o. Zavidovići.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije