Petak, 19 Aprila, 2024

NOVOGODIŠNJI TURNIR U VISOKOM DONOSI I OKRŠAJE VETERANA

Novogodišnji turnir u Visokom koji počinje za petnaestak dana, donosi i okršaje veterana visočkog sporta. Igrača, ali i golmana. Takvi susreti su praznik za gledaoce, ali i bitna stavka u životu sportskog asa ispod Plješevice Sabahudina Fejzića Sabe. Parking majstor sa puno duše u noćnim smjenama se pretvara u zvijer na golu.

Sabahudin Sabo Fejza- Fejzić, crni panter među stativama, prava je noćna mora za golgetere protivničke ekipe na rekreaciji i turnirima. Još koja, pa puni šest banki, ali je i dalje “elastičan i rastezljiv” za odbrane teških udaraca i zicera. Još da ga ne muče rane od gelera u lijevoj nozi, mogao bi komotno u neku ligu veterana. Već je dobijao pehare za najbolje golmane turnira. U prosjeku prima dva gola po utakmici, dok njegova ekipa zabija šest-sedam komada. Jedini problem je što se žestoko baca na parket u cilju spašavanja gola, pa često dobije nezgodne udarce.

Nagrade za najbolje sportiste u Visokom za 2018. godinu ne bi smjela proći bez specijalnog priznanja za najvećeg aktivnog zaljubljenika sporta u Visokom. U februaru 2019. godine Sabo bi trebao dobiti najveću podršku raje za ljubav prema sportu ali i prostodušnost punu želje da pomogne svima.

povezani članci

POPULARNO