NOVAK DOŽIVIO PORAZ U RAZBIJANJU VASKRŠNJIH JAJA

99

Svaki dolazak Novaka Đokovića u Bosansku dolinu piramida pobudi i ogroman interes običnih ljudi, posjetilaca lokacija u Visokom, pa je tako bilo i ovoga puta.

Novak se, kao i prethodnih puta, odlučio pozdraviti sa prisutnima, a sa svima je napravio i fotografije za uspomenu, međutim treći dolazak za Novaka nije bio pretjerano sretan u takmičarskom smislu.

Naime, ovoga puta Novak je doživio poraz u tucanju jaja, teniskim rezultatom 2:0, a uspješnija u tom ogledu je bila Visočanka Zora Krajišnik.

– Moj muž i ja pratimo Noleta od početka njegove profesionalne karijere, a oba dolaska u Visoko bili smo prisutni i uspjeli i da se fotografišemo s njim. I ovoga puta, kada se pojavila informacija da je ovdje, odmah smo se spremili i krenuli na Ravne, a kako ovih dana obilježavamo najveći hriščanski praznik Vaskrs, naumpalo mi je da ponesem i dva vaskršnja jajeta, pa ako bude prilike sa Noletom se takmičim u razbijanju. Pružila mi se ta prilika, ponudila sam mu da izabere jaje, a onda sam imala sreću, ali i vještinu da ga pobijedim rezultatom 2:0. – ispričala nam je Zora.

Pored nje i drugi okupljeni posjetioci u Kompleksu Ravne su uspjeli porazgovarati, ali se i fotografisati sa najvećim teniserom današnjice, a Zora nam je kazala kako joj je čast da je Novak ponovo u Visokom i kako je uvijek dobrodošao u grad piramida, ali i kako je sportski podnio poraz i čestitao joj.

RTV Visoko/Fondacija: AP BPS