NASTAVAK DOBRE SARADNJE UDRUŽENJA „HUMAN APPEAL INT.“ I JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

377

Dugogodišnja dobra saradnja između udruženja „HUMAN APPEAL INT.“, i JU Centar za socijalni rad Visoko, rezultirala je još jednom u nizu uspješnih i humanih akcija.

„Zahvaljujući dobroj saradnji, danas smo u prilici uručiti donaciju u vidu pet grla ovaca. Iz udruženja „HUMAN APPEAL“, tražili su porodicu sa naše evidencije i evo stanje i potrebe ove mnogočlane porodice dovele su nas u Čekrekčije. Nadamo se da će ubrzo biti i više grla, da će to poboljšati materijalnu situaciju, jer porodica Gušo ima uslove za uzgoj ovaca. Porodica je porijeklom iz Višegrada, a njihova stalna adresa sad su Čekrekčije.“ , rekao nam je direktor JU Centar za socijalni rad Visoko, Kemal Mušinbegović . Udruženje „HUMAN APPEAL „ do sada je donirala od kurbanskog mesa, paketa sa prehrambenim artiklima do sjemenskog materijala, sve za korisnike usluga Centra za socijalni rad Visoko.

„Jako sam obradovana i prijatno iznenađena, ova donacija mi mnogo znači, imam uslove za uzgoj ovaca, obezbijedila sam nešto stočne hrane , čim mi je javljeno za donaciju.Imam sedmoro djece, izbjegli smo iz Višegrada i odlučili život nastaviti ovdje. Moja velika podrška svakako je JU Centar za socijalni rad Visoko , ovom prilikom zahvaljujem se i donatorima i Centru.“, kaže ne skrivajući sreću, Hafiza Gušo kojoj je uručena donacija. „Iskreno se nadamo i učinit ćemo sve da se saradnja nastavi na radost naših korisnika“, kaže na kraju direktor Mušinbegović.

Mirha Ganić