NAČELNICU BABIĆ POSJETILA DELEGACIJA ŠVEDSKE AMBASADE U BIH

U kabinetu Općinske načelnice Općine Visoko danas je upriličen svečani prijem za delegaciju Ambasade Kraljevine Švedske u BiH.

Delegacija Svedske Ambasade Skr10

Općinu Visoko i Općinsku načelnicu mr.sci. Amri Babić posjetio je gospodin Johannes Oljelund, generalni direktor za međunarodnu razvojnu saradnju Ministarstva vanjskih poslova Švedske u pratnji NJ.E. Anders Hahelberga, ambasadora Švedske u BiH, gđe. Marie Bergstrom, zamjenice šefa misije i rukovodioca odjela za razvojnu saradnju u Ambasadi Švedske, gosp. Emil Johansson, drugi sekretar u Ambasadi Švedske i gđice. Magdalene Stenlund, program oficira u Ambasadi Švedske.

Delegacija Svedske Ambasade Skr19

Nakon poželjene dobrodošlice pomoćnika Općinskih službi, načelnica Babić se ukratko obratila gostima i iskazala zadovoljstvo njihovom posjetom našem gradu.

„Sretna sam što se ponovo susrećemo. Uvijek ste dobrodošli u našu Općinu, jer vas doživljavamo kao prijatelje.“

Delegacija Svedske Ambasade Skr17

Nakon današnjeg sastanka, u sklopu planiranog protokola, gosti su obilazili pojedine privredne subjekte općine Visoko. S tim u vezi, predstavnici Općine Visoko nagovijestili  su zadaću kojoj je glavni cilj napraviti okruženje za nesmetan rad privrednih subjekata.

„Od našeg prethodnog sastanka pokrenuli smo najvažniji projekat. Radi se o projektu vodosnabdijevanja za 12 000 ljudi sa područja općine Visoko, koji je obezbijeđen kreditnim aranžmanom sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Jedina smo općina  koja nije dobila nikakva grant sredstva uz kredit zbog globalnog problema izbjegličke krize. Nadam se da se situacija stabilizira i da ćemo moći ostvariti potrebni grant kako bismo priveli kraju najveći projekat na području općine Visoko”, izjavila je Općinska načelnica Babić.

Delegacija Svedske Ambasade Skr27

Gospodin Johannes Oljelund, generalni direktor za međunarodnu razvojnu saradnju Ministarstva vanjskih poslova Švedske zahvalio se načelnici mr.sci. Amri Babić na gostoprimstvu i ukazanoj prilici da sazna nešto više o Visokom i ljudima koji u njemu žive.

Press Općine Visoko

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

povezani članci

Najnovije