Islamski centar Hanovi: Upriličen iftar za 200 polaznica halki Kur’ana Časnog

U posljednjoj trećini mjeseca ramazana, u haremu Islamskog centra Hanovi, upriličen je jedan lijep događaj. Naime, Medžlis Islamske zajednice Visoko je organizovao iftar za sve hanume koje su bile redovne polaznice halki Kur’ana Časnog, svih džemata koji gravitiraju Hanovima.

Zajedničkom iftaru je prisustvovalo oko 200 polaznica sa koordinatoricama džemata, što je prezentovalo izraženu želju žena da se uključe u aktivnosti svog džemata. Ono što je bitno napomenuti jeste da su se ovi džemati aktivirali prije nepunu godinu dana i da je do Ramazana u Kur’an prešlo oko 100 polaznica.

– “Niti jedan poklon vas ne može obradovati, kao spoznaja da možete da čitate Allahov govor. To je nešto, što novcem ne možete da kupite. Ovom prilikom čestitamo svim koordinatoricama i svim džematlijkama na postignutim rezultatima. Zahvaljujemo se MIZ Visoko na prelijepoj organizaciji i druženju. „Zar nagrada  za dobro učinjeno djelo može biti nešto drugo do dobro?“ (Kur an:Er-Rahman,60).”, istakli su učesnici ovog lijepog skupa.

povezani članci

Najnovije