Srijeda, 17 Aprila, 2024

POZIV ZA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NABAVLJANJU, DRŽANJU I NOŠENJU ORUŽJA I MUNICIJE

Građanima općine Visoko, općinskim vijećnicima, radnim tijelima Općinskog vijeća, izvršnim tijelima Općine, javnim preduzećima i javnim ustanovama, mjesnim zajednicama, udruženjima građana, naučnim i stručnim organizacijama, kulturnim i javnim radnicima i svim drugim na koje se odnosi da učestvuju u javnoj raspravi, Služba za poslove Općinskog načelnika/načelnice i Općinskog vijeća oglašava i upućuje javni poziv za:

JAVNU RASPRAVU O

 1.      NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NABAVLJANJU, DRŽANJU I NOŠENJU ORUŽJA I MUNICIJE

 

Skupština Zeničko-dobojskog kantona na 60. sjednici održanoj dana 22.05.2018. godine prihvatila je Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. Istim zaključkom utvrđeno je da se Nacrt Zakona upućuje u javnu raspravu, da je rok za provođenje javne rasprave 30 dana  i da su organizatori rasprave općinski načelnici, a u Gradu Zenica gradonačelnik Grada i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije nalazi se na web site: www.zdk.ba i www.mupzdk.gov.ba, dostupan je u Stručnoj službi Skupštine kantona i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, radi proučavanja njegovih odredbi i priprema za održavanje posebnih sastanaka – javne rasprave u svih jedanaest općina i Gradu Zenica sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koje je pripremilo Nacrt Zakona.

 

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u općini Visoko održat će se:

20.06.2018. godine (srijeda) u Velikoj sali Općine Visoko, sa početkom u 12 sati.

 

Press Općine Visoko

povezani članci

POPULARNO