Četvrtak, 29 Februara, 2024

Mlade nade RK Bosna Ekoenergija osvojile drugo mjesto na turniru u Olovu

Mlade nade RK Bosna Ekoenergija proteklog vikenda su nastavile kontinuitet sjajnih rezultata osvojivši drugo mjesto na dvodnevnom turniru koji je održan u Olovu u vrhunskom ambijentu Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići.

Osim visočkog tima, učestvovale  su i ekipe: ŠR Sedmerac Sarajevo, RK Konjuh Živinice i RK Maglaj.

Momci iz našeg grada ostvarili su dvije ubjedljive pobjede i to protiv Maglaja rezultatom 30:16 i Konjuha rezultatom 29:20, da bi u direktnom duelu za prvo mjesto bili minimalno poraženi od ŠR Sedmerac rezultatom 25:24, tako da je sarajevski tim osvojio titulu pobjednika turnira.

Nakon četiri pobjede na domaćem terenu protiv vršnjaka iz RK Krivaja, mlade igrače visočkog tima već narednog vikenda, u subotu, 3. i nedjelju, 4. februara, očekuju veoma jake provjere na tradicionalnom, devetom po redu Memorijalnom turniru Vedad Muminović – Vedo, koji će biti održan u Zavidovićima.

Osim RK Bosne Ekoenergija i domaćina Krivaje, učestvovat će i ekipe ŠR Banja Luka, Čelik Juniora iz Zenice, Slobode iz Tuzle i Kozare iz Kozarske Dubice.

Sigurno je da nas očekuju nova uzbuđenja i veoma zanimljivi susreti koji će, uz uigravanje za buduće prvenstvene izazove, poslužiti i kao prilika za nezaboravne uspomene i nova sportska prijateljstva.

Slaven Mirković

 

 

 

povezani članci

POPULARNO