Srijeda, 28 Februara, 2024

Prijateljski rukometni meč: Vogošća slavila pobjedu u Visokom, najavljujemo turnir povodom 70. rođendana RK Bosna Ekoenergija

Nakon remija protiv Žepča, rukometaši Bosne Ekoenergija pretrpjeli su očekivan poraz na domaćem terenu protiv favorizovane Vogošće u sklopu priprema za proljetnu prvoligašku polusezonu.

Jedna od najkvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini predvođena velikim brojem Visočana, na čelu sa trenerom Senadom Skopljakom, slavila je pobjedu rezultatom 42:33, na poluvremenu je bilo 20:17 za aktuelnog osvajača Kupa BiH, kojeg ubrzo očekuju i novi izazovi na Euro sceni.

Tokom prvog dijela igre mladi visočki tim je pružio dostojan otpor i bio ravnopravan protivnik, da bi se u drugom poluvremenu Vogošća rezultatski odlijepila i u konačnici ostvarila ubjedljiv trijumf.

Najefikasniji u visočkim redovima je bio Harun Nazifović sa devet golova, sedam je dodao Adnan Jamaković. Po četiri puta mrežu Vogošće su tresli Admir Bjelopoljak, Berin Ahić i Emrah Jamaković.

Pobjednički tim je predvodio Ermin Ombaša sa sedam golova, Ismar Tahirović je postigao šest, a Šerif Baraković pet golova. Po četiri su dodali Emir Omanović i Haris Džapo.

Planirano je da se takmičenje u prvoligaškim rukometnim sezonama nastavi 17. februara, a Bosna Ekoenergija nastavlja sa prijateljskim susretima i uigravanjem ekipe.

Već narednog vikenda, u petak, 2. i subotu, 3. februara u Visokom će biti održan turnir povodom jubilarnog, 70. rođendana najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva, na kojem će, osim domaćina, učestvovati još tri ekipe: RK Respect Sarajevo, RK Čelik Junior Zenica i RK Jajce.

Polufinalni susreti: Respect – Čelik Junior i Bosna Ekoenergija – Jajce igraju se u petak, dok su dan kasnije na rasporedu mečevi za konačan plasman.

Svečana akademija kluba će biti održana u ponedjeljak, 19. februara, na datum kada je rođena slavna visočka rukometna historija.

Slaven Mirković

 

 

 

 

 

povezani članci

POPULARNO