Mirza Ganić: Visoko – centar regije!

641

Visoko je na mapi gradova koji njeguju istinske vrijednosti i u kojem se svi posjetitelji osjećaju posebno.

Visoko je u periodu od 21. do 25. jula zaista bilo centar regije po pitanju muzičkih dešavanja, jer nastupi Željka Samardžića, grupa Bombaj štampa, Letu štuke i Mostar sevdah reunion te na kraju i Halida Bešlića, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Velika posjeta, dobra atmosfera i sjajna svirka učinili su da će se ovi dani kulture u okviru manifestacije “Visočko ljeto” dugo pamtiti.

U periodu od 26. jula do 02. augusta smo centar trgovine, jer tradicionalni visočki vašar okuplja izlagače i posjetitelje iz cijele Bosne i Hercegovine.

Već od 24. do 27. augusta povodom Dana Grada Visoko, a u saradnji sa Udruženjem Setup realizovat će se Kulin Ban – Festival kulture. U okviru Festivala bit će prikazano sedam filmova iz selekcije Sarajevo film festivala 2023, gdje će tri projekcije biti na otvorenom (Trg Matrakčije), a četiri projekcije u Kulturnom centru Altindag. Također, planirani su koncerti DAMIRA URBANA & 4 i mega-popularnog sarajevskog hip-hop benda HELEM NEJSE.

Također, realizovat će se i drugi kulturni sadržaji koji su u fazi pripreme.

Pored navedenog do kraja godine očekuje nas još mnogo kulturnih događaja u Visokom, koji su u pripremi, a podržani su od Grada Visoko.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Mirza Ganić – FB Page