Petak, 19 Aprila, 2024

MAHIR HADŽIAHMETOVIĆ: O TOME KAKO SMO RADILI OVE GODINE SVJEDOČE HILJADE POSJETILACA IZ CIJELOG SVIJETA

Svečanost povodom završetka turističko dijela sezone u „Bosanskoj dolini piramida“ bila je povod i za kraći razgovor sa Mahirom Hadžiahmetovićem, članom Upravnog odbora Fondacije.

– Prije svega bih pohvalio ovaj koncept da se svi učesnici u turističkim, privrednim, volonterskim i drugim aktivnostima okupe, uslovno rečeno, na kraju sezone. Imam osjećaj da su svi kao jedna porodica, atmosfera je bliska, tu su vodiči, radnici na održavanju, neki posjetioci koji su se zatekli, i ovo je jedan zaista fin događaj i u jednoj finoj atmosferi proslavlja se kraj uspješne sezone. – istaknuo je Hadžiahmetović.

Naravno, ovakva okupljanja su povod i za neku vrstu rezimea sezone koja se skoro iza nas, pa smo i o tome čuli mišljenje člana UO.

– Ovo je bila još jedna jako uspješna sezona. S naučne strane otvorene su nove lokacije, novi ulazi u tunele, radilo se intenzivno na Bosanskoj piramidi Sunca, u parku „Ravne 2“, otvorena je Aero banja, što je posebno interesantno s tog ljekovitog aspekta, jer će posjetiocima omogućiti još sadržaja, ali i medicinske kontrole, te praćenje zdravstevenog stanja prije i poslije ulaska u tunele Ravne. Park „Ravne 2“ je dobio niz novih sadržaja, održani su brojni događaji, dobili smo novu konferencijsku salu. Sam Park „Ravne 2“ je proglašen jednim od najljepših parkova na Balkanu, tako da je sezona koja završava bila itekako uspješna. – kazao je Mahir.

Na kraju smo se dotakli i budućih aktivnosti.

– Dr. Semir Osmanagić je ove godine napravio velike iskorake u promociji, ne samo ovog projekta, već i cijele BiH u svijetu. Imao je brojna predavanja, ima ih i do kraja godine, a već su dogovorena i brojna gostovanja za narednu godinu. Ova godina otvorila je ovom području jako puno sadržaja, a da smo radili kako treba svjedoči i veliki broj posjetilaca iz cijelog svijeta. Svi su prezadovoljni, neki već kupuju i nekretnine u Visokom, da bi imali mogućnost još češćeg dolaska i boravka ovdje, što je odlična perspektiva za sami razvoj Visokog, ali i cijele BiH. – zaključio je Mahir Hadžiahmetović.

povezani članci

POPULARNO