Četvrtak, 25 Jula, 2024

Najava 8. Sajma organske i poljoprivredne proizvodnje “Opens 2018“

Osmi Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno stvaralaštva “Opens 2018“, kojeg već tradicionalno na zeničkom Trgu Alije Izetbegovića organizira Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, počinje u četvrtak, 11. oktobra.

Trodnevni sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a ove je godine, učešćem gostiju iz Saudijske Arabije i firme “Sphere“ koja ima svoja predstavništva u Sarajevu i Bugojnu, ponovo će steći i međunarodni karakter.

-Ove smo godine sajam smanjili za jedan dan, ali će ipak biti najbolji do sada. Već imamo prijavljenih 283 ili 33 izlagača više nego prošle godine iz cijele BiH. Oni će prezentirati preko 5.000 poljoprivrednih proizvoda. Pripremili smo i bogat kulturno-umjetnički program – istakao je na današnjoj pres-konferenciji predsjednik Asocijacije Refik Alihodžić.

Najavio je da će na dan otvaranja sajma biti organiziran i okrugli stol “Sačuvajmo planetu, održimo pčele“.

-Kakva god se voćarska proizvodnja razvijala u budućnosti, država se mora snaći i propisati mjere. Imamo negativna iskustva u tretmanu hemijskim sredstvima od strane proizvođača malina – kazao je član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika ZDK Mujo Garanović.

Sajam će otvoriti gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK-a te Grad Zenica.

Partneri OPENS-a su firme iz grupacije AS Holding.

Biznis.ba / FENA

povezani članci

Najnovije