22., 23. I 24. OKTOBRA ODRŽAT ĆE SE XIV IZLOŽBENO – PRODAJNI SAJAM „JESEN U VISOKOM“

Općina Visoko je organizator manifestacije XIV Izložbeno-prodajnog sajma poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “JESEN U VISOKOM” koji će se održati u KSC “MLADOST” u dane; 22.,23. i 24.10.2018.godine (ponedjeljak, utorak i srijeda).

“Prema dostupnim podacima imamo 32 prijavljena učesnika, a do 15. oktobra očekujemo još 50-ak. Smatramo da će na ovom sajmu učestvovati ukupno 80 – 85 izlagača iz cijele BiH. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK. Očekujemo učešće novih proizvođača, a posebno proizvođača suhomesnatih proizvoda, sokova, džemova sa drugih općina, “ izjavila je šefica Odsjeka za privredu Općine Visoko, Suada Koljenović.

Predstavnici Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti su u proteklom periodu obilazili mnoge sajmove na teritoriji BiH, gdje su imali priliku animirati nove članove Izložbeno-prodajnog sajma poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom”.

Ove godine Općina Visoko je pozvala i druge općine iz okruženja da sufinansiraju svoje proizvođače.

Prvog dana manifestacije, 22.oktobra, planirana je gastro ponuda tradicionalnih jela i pića. U okviru sajma održat će se nastup polaznika JU Centar za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko , visočke folklorne grupe i drugih muzičkih izvođača.

Također, u ovim danima će se održati i program edukativnog sadržaja koji uključuje radionicu i stručno predavanje na temu pčelarstva.

“Našim sugrađanima i posjetiocima sajma priredit ćemo veoma prijatna iznenađenja,” dodala je gđa. Koljenović.

Ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresovane privrednike (pravna i fizička lica), samostalne individualne proizvođače poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koji se bave proizvodnjom hrane namjenjene tržištu, da svoje učešće na Sajmu mogu prijaviti u Službu za finansije, privredu i društvene djelatnosti, na telefone: 032 732 546 i 032 732 562 ili na e-mail : e-salter@visoko.gov.ba,  najkasnije do 15.10.2018. godine.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije