KRG “RITAM”- KRALJICE ISTANBULA

90

Klub ritmičke gimnastike “Ritam” je prošle sedmice boravio u Istanbulu u Turskoj, te se 5 djevojčica na čelu sa trenericom Alinom Brutus predstavilo na Internacionalnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom ” 2nd Bosphorus Cup 2022″ u organizaciji kluba “Performans ritmik cimnastik Istanbul”.
KRG Ritam je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom dosta kvalitetnom turnir koji je okupio mnoge međunarodne profesionalne klubove u Istanbulu.
Turnir se održao pod pokroviteljstvom Turske gimnastičke federacije u sportskoj dvorani “Büyükçekmece Gazanfer Bilge” koja pripada Direkciji za omladinu i sport provincije Istanbul.Pored turskih klubova, ukupno 60 sportskih klubova, 80 trenera i 20 nacionalnih sudija iz zemalja učesnica kao što su Uzbekistan, Azerbejdžan, Dubai, Rumunija, Kazahstan, Gruzija, Libanon, Egipat, Kuvajt, Ukrajina, Bugarska, Turska i Bosna i Hercegovina su uzeli učešće na ovom prestižnom turniru. Više od 600 profesionalnih sportiskinja rođenih u periodu 2004-2017, kao i sportistinje koji se takmiče u kategorijama mlađi kadeti, kadeti, pre juniori, juniori i seniori.
Turnir je trajao tri dana a djevojčice su ostvarile sjajne rezultate na ovom dosada najkvalitetnijem internacionalnom turniru van granica BiH te su se kući vratile sa mnoštvom medalja. 
Rezultati su sljedeći: 
Juniorke Kluba u konkurenciji od 15 djevojčica:-Arnela Bećković 1.mjesto i zlatna medalja vijača, 5.mjesto vježba lopta, 8. mjesto višeboj -Emina Hasanspahić 2.mjesto i srebrena medalja vježba obruč, 3.mjesto i bronzana medalja vježba čunjevi, 3.mjesto i bronzana medalja i pehar za višeboj
Kadetkinje i mlađe kategorijeGodište 2011 u konkurenciji 17 djevojčica -Ajna Kahvedžić 2.mjesto vježba čunjevi, višeboj 8.mjesto
Godište 2012 u konkurenciji 25 djevojčica -Sofija Josipović 1.mjesto i zlatna medalja vježba bez rekvizita, 8 mjesto vježba vijača, višeboj 8 mjesto Te je dobila posebnu titulu za gracioznost u kategoriji. 
Godište 2015 u konkurenciji 26 djevojčica – Sofija Biletić 11.mjesto vježba bez rekvizita 

Trenerica Alina Brutus ističe kako je više nego zadovoljna rezultatima te je ponosna što je klub ritmičke gimnastike “Ritam” iz Bosne i Hercegovine uopšte uspio otići na jedan ovako kvalitetan turnir :”Drago mi je da smo posjetili Internacionalni turnir u Istanbulu koji smo dugo priželjkivali, bili smo zaista impresionirani kako je turnir organizovan.Ovaj turnir od velikog je značaja za naš Klub. Zahvaljujemo organizatoru na predivnom spektaklu koji su nam priredili 3 dana u sportskoj sali. Omogućili su djevojčicama da osjete čari takmičenja na višem rangu, te da budu kompetentne sa djevojčicama iz Gruzije, Kuvajta, Dubaija, Turske i ostalih zemalja učesnica. Zaista sam ponosna na svoj tim djevojčica koji je to odradio profesionalno tako da rezultata nije nedostajalo”.