KK Visoko: Timskim duhom do prvog mjesta u A-2 ligi

88

Košarkaški klub Visoko je odlično krenuo u novu sezonu A-2 lige i nakon tri odigrana meča ima isto toliko pobjeda. To je visočkom timu omogućilo da poslije četiri kola zauzme prvu poziciju na tabeli, sa istim brojem bodova kao i GEN Star ali sa boljom koš razlikom.

Visočki tim koji predvodi trener Eldin Neimarlija ima velike ambicije ove sezone, odnosno cilj je play-off i borba za ulazak u A-1 ligu.

Ono što krasi ekipu je zajedništvo i timski duh, što je itekako vidljivo na utakmicama koje su odigrane do sada.

Domaći igrači, igrači iz Visokog, sjajno su prihvatili “strance”, a sa druge strane i iskusni Nedžad Čaluk, Darko Rističević i mladi Sanin Čelik sa velikom požrtvovanošću i zalaganjem igraju za dres KK “Visoko”.

Nedžad Čaluk je najduže u timu od spomenute trojke, a trenutno je na prosjeku od 22 poena po meču. Krasi ga odličan šut za tri poena, što je potvrdio u obje domaće utakmice. IUS Wolvesima je ubacio 6 trica, dok je i protiv Ilidže bio nezaustavljiv tokom cijelog meča.

Pozdravio bih sve koji prate i vole košarku, a posebno KK Visoko. Dosadašnji dio sezone je pokazao ono što smo svi i priželjkivali, a to je da ekipa KK Visoko ima najjači roster u ligi, ali i mnogo posla sa fizički spremnijim i dosta mlađim ekipama posebno kada je u pitanju kardio kondicija. Dolaskom Darka i Sanija u ekipu znatno smo ojačani na bekovskim pozicijama i ovom prilikom bih pohvalio Upravu kluba zbog tih poteza. Darko je donio iskustvo, lucidnost i mnogo rasterećenih šuteva za saigrače, dok smo u Saniju dobili mladog igrača koji može pokriti sve tri vanjske pozicije, a moram naglasiti da se radi o izuzetno odgojenom i plemenitom momku. Ostatak ekipe nas je prihvatio kao da smo skupa godinama i sa većinom od njih sam za ovih 10 mjeseci izgradio prijateljski odnos i mimo sezone. Želje i kvaliteta ne nedostaje, pred nama je još mnogo posla ali uz ovakav spoj energije i iskustva ulazak u A-1 ligu postaje izvjestan ukoliko nas zaobiđu povrede“, rekao je Čaluk.

Darko Rističević je stigao u tim pred početak ove sezone, a debitovao je za KK “Visoko” na Memorijalnom turniru “Jakub Genjac” koji je odigran u septembru sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije. Ističe će odličnom organizacijom igre, asistencijama, a kada je potrebno, postiže i bitne poene za svoj tim. U njegovoj igri se osjeti veliko iskustvo stečeno u nekoliko timova proteklih godina i može se slobodno reći da je veliki dobitak na vanjskim pozicijama za tim Eldina Neimarlije.

Tek sam dva mjeseca sa ekipom tako da se još uvijek upoznajemo. Igrali smo par prijateljskih utakmica, i evo tri prvenstvene. Mislim da ima mnogo prostora za napredak i da ćemo napredovati iz utakmice u utakmicu. Svi su me odlično prihvatili. U ekipi je mnogo mladih igrača, a nadam se da ćemo im i mi stariji, prije svega iskustvom pomoći kako bi ove sezone bili ostvareni što bolji rezultati“, poručio je iskusni Rističević.

Kao što je poznato, mladi Sanin Čelik je još prošle sezone trebao zaigrati za visočki tim, no taj transfer je u zadnji tren propao, da bi se početkom ove sezone uspjelo u nakani da i ovaj perspektivni košarkaš pojača konkurenciju na vanjskim pozicijama KK “Visoko”. Pokazao se kao dobar “joker” sa klupe i sa 6,6 poena u prosjeku daje puni doprinos ekipi. U drugom meču je Turbini u Jablanici ubacio 12 poena i bio jedan od najefikasnijih igrača KK “Visoko”.

Što se mene lično tiče, odlično sam primljen i od strane trenera i od strane saigrača, i zaista se ugodno osjećam u KK Visoko. Dosadašnji dio sezone protiče onako kako smo i planirali i kako smo se nadali. Želja svih nas je da nastavimo igrati u dobrom ritmu, te da napredujemo iz utakmice u utakmicu i da nastavimo sa dobrim rezultatima. Krajnji cilj nam je osvajanje A-2 lige i ulazak u viši rang i mislim da imamo kvalitet za takvo nešto“, dodao je mladi Čelik.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Neven Krajišnik