IZLOŽBA “APRILSKI SALON” U GALERIJI “LIKUM ’76”

171

Udruženje građana likovnih umjetnika Visoko, Galerija “Likum ’76” u saradnji sa Društvom likovnih akademskih umjetnika Zenice, organizuje izložbu pod nazivom “Aprilski salon”. Izložba će se održati sutra u prostorijama Galerije Likum, sa početkom u 19:30 h. Da se radi o izuzetno kvalitetnoj i interesantnoj izložbi govori činjenica je selektirano 12 autora, za koje se kustosica ove izložbe odlučila. Naime riječ je o profiliranim i renomiranim autorima koji uveliko doprinose visokom i hemogenom kvalitetu izložbe, a riječ je o zaista istaknutim bosansko-hercegovačkim umjetničkim imenima, kao što su: Irfan Handukić, Miroslav Šetka, Muhamed Bajramović, Dragan Gačnik  i Amra Zulfikarpašić.

“U pitanju je izložba “Aprilski salon”, izložba koja se organizira u okvirima Društva likovnih akademskih umjetnika Zenice. Ona definitivno ima širi značaj, iz tog razloga je prikazana u našoj Galeriji. Možda ne bi bilo loše napomenuti da je i prije, do nekih 15-ak godina, praksa bila redovno da se ta izložba donosi u naše prostorije da bi ih pučanstvo Grada Visokog moglo neposredno percipirati, jer se uistinu radi o kvalitetnoj izložbi”, rekao je Ervin Klepo, sekretar Udruženja likovnih umjetnika “Likum ’76”.

Iako se radi o autorima čija imena se već dugo pamte, u njihovim radovima se vidi svježina i težnja da se izađe iz klasičnih okvira, u što će se moći uvjeriti svi oni koji dođu i posjete izložbu.

Dženeta Lopo