HUMANITARCI SA BUKA POSJETILI PORODICU U KAĆUNIMA KOD BUSOVAČE

1425


Zahvaljujući izuzetnoj saradnji koju humanitarci imaju širom naše države, na ovu porodicu ukazao im je prijatelj Hidajet iz Fojnice. Majka  živi u tuđoj kući sa dvoje malene dječice, curicom od 4 godine i dječakom od 18 mjeseci. Žive pod kirijom sa 0 KM primanja.

Dakle, ova porodica nema ništa, a potrebno im je sve. Hladna kuća, bez drveta, dječica željna svega, majka u velikim brigama kako se izbaviti iz ove situacije. Otac djece je završio na psihijatriji, od cjelokupne situacije mozak je bio preokupiran.

Nisu vidjeli izlaza, spasa iz nevolje. Djeca su veoma često gladna i promrzla. Saznavši za ovo stanje u kojoj su se našla ova nejaka dječica, pokrenut je hitan apel na koji se odazvalo mnogo ljudi.

Naručeno je 6 metara iscijepanih drva koja su danas došla na njihovu adresu, obezbijeđena je velika količina hrane i higijenskih potrepština, odjeća,  obuća , igračke i slatkiši za dječicu, te im uručeno 400 KM pomoći.

Zaista teška situacija, zateći dvije bebe u hladnoj kući, bez hrane, promrzli i zabrinuti, a povrh svega otac kao glavni oslonac je u bolnici. Molimo Gospodara Svjetova da spusti Svoju Milost na ove nejake evlade, da olakša ovoj prodici dunjalučki teret i nadoknadi im mnogo ljepšim i boljim.

Da Allah, Svemogući i Svemoćni nagradi sve one koji su pomogli ovu porodicu i koji su stalna podrška u radu ovih dobrih i humanih momaka.

 Humanitarci sa Buka!