GRADONAČELNIK GANIĆ SVEČANO OTVORIO MEMORIJALNI KOŠARKAŠKI TURNIR „JAKUB GENJAC“

353

U dvorani Franjevačke klasične gimnazije započeo je prvi memorijalni turnir „Jakub Genjac“, u čast nekadašnjeg istaknutog košarkaša, trenera i sportskog radnika koji je, nažalost, preminuo u martu prošle godine, baš u danima kada je sigurnim koracima košarku vraćao na visočke parkete.

Na turniru učestvuju nekadašnji prvak Evrope KK “Bosna Royal” iz Sarajeva, zatim KK “Promo” iz Donjeg Vakufa, KK “Kakanj” iz Kaknja te kombinovani tim sastavljen od igrača KK “Visoko” i KK “B.I.G” iz Visokog. 

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Mirza Ganić te prilikom obraćanja prisutnima istakao dobrodošlicu gostujućim ekipama i domaćinu turnira sa željom da se u Visokom svi ugodno osjećaju uz poruku: „Neka najbolji pobijedi.“

Posebno zadovoljstvo je naglasio činjenicom je Gradska uprava suorganizirala još jedan vrijedan sportski događaj u našem gradu te podsjetio da je Visoko grad sporta i da se u kraljevski grad sport vraća trijumfalno, na velika vrata.

Gradonačelnik je poručio da će se i dalje kontinuirano dešavati različite sportske manifestacije u Visokom koje će Gradska uprava maksimalno podržavati, a posebnim emocijama prisjetio se i rahmetli Jakuba Genjca, koji je, prema riječima Ganića, zaslužio svu počast i dostojanstveno sjećanje i kao čovjek i kao sportista te kao sjajan komšija.

U prvom polufinalnom susretu KK “Promo” je savladao KK “Kakanj” rezultatom 90:60, a u drugom je sarajevska “Bosna Royal” savladala domaći kombinovani tim sastavljen od igrača KK “Visoko” i KK “B.I.G” rezultatom 117:59.  

 

U subotu, 18. septembra od 17 sati će biti odigran meč za treće mjesto, dok je veliko finale zakazano za 19.30 sati, nakon čega će biti upriličena i dodjela nagrada.

Snimak finalne utakmice imat ćete priliku pogledati u programu TV Visoko u nedjeljnom večernjem terminu.

Slaven Mirković