Subota, 13 Aprila, 2024

GRAD VISOKO IZDVAJA ZNAČAJNA SREDSTVA ZA ODRŽAVANJE OBJEKATA KOLEKTIVNOG STANOVANJA

Grad Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke pristupio je izradi Prijedloga “Interventna sredstva za održavanje objekata kolektivnog stanovanja.”

Pravo predlaganja projekata za izradu navedenog Prijedloga imaju stambeni objekti sa područja grada Visoko uz uslov da predlagač za predloženi projekat ima potpisan ugovor o upraviteljstvu i potrebna odobrenja.

Svi predloženi projekti sufinansiraju se sredstvima Grada Visoko u iznosu od 40% i sredstvima predlagača projekata u iznosu od 60%.

“Grad Visoko po prvi put izdvaja sredstva za objekte kolektivnog stanovanja kako bi se nakon više od dvije decenije izvršili određeni interventni radovi na stambenim zgradama koje do sad nisu imale redovno održavanje. Ove aktivnosti provode se putem JKP “Visoko” d.o.o. Visoko – Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanja objekata i predstavljaju prvu fazu ulaganja u stambene zgrade. U narednom periodu će se raditi na utopljavanju tih zgrada, kao i na ostalim investicijskim projektima,” izjavio je Emir Fejzović, pomoćnik gradonačelnice za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke.

Prednost prilikom odabira Projekta imat će stambeni objekti kolektivnog stanovanja sa većim brojem stanara koji imaju status penzionera, socijalno ugrožene kategorije, civilne žrtve rata, te pripadnici branilačke populacije.

Iz nadležne Službe podsjećaju da je krajnji rok za podnošenje prijedloga 15. august 2019.godine do 16:00 h.

povezani članci

POPULARNO