Danas nestabilno sa kišom u većem dijelu zemlje

95

Danas nestabilno u većem dijelu zemlje. 

Od sredine prema kraju dana širom Bosne i na sjeveru Hercegovine se očekuju pljuskovi i grmljavina. U Bosni lokalno pljuskovi mogu biti i obilniji. Bez padavina u većem dijelu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C. na jugu zemlje do 34°C. U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Pljuskovi sa grmljavinom su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će povremeno biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa sa kišom i pljuskovima. Tokom dana, padavine će oslabiti i postupno prestati. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.

RTV Visoko/Index.ba