Četvrtak, 29 Februara, 2024

Zgrada BH Pošte u novom izdanju

Gradonačelnik Ganić u početkom prošle godine obratio se zahtjevom Upravi BH Pošte za uređenje fasade na zgradi koja se nalazi u ulici Čaršijska, obzirom da Grad Visoko radi na uređenju fasada na javnim objektima, a sve u sklopu uređenja glavnih gradskih ulica.

Nakon provedenih procedura i izvršenih građevinskih radova, danas u Visokom imamo zgradu BH Pošte u kojoj je smještena i poslovnica BH Telecoma u potpuno novom izdanju.

Ovo je prilika da se zahvalimo generalnom direktoru Mirsadu Mujiću i direktoru Centra pošta Zenica Naidinu Ahmetspahiću koji su prepoznali ideju, te poduzeli sve aktivnosti kako bi zgrada koja je od posebnog interesa za naš Grad bila obnovljena i modernizovana.

Dopis za uređenje fasade je tada upućen i Sparkasse banci koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, te očekujemo i njihovu adekvatnu reakciju u narednom periodu.

U ulici Alije Izetbegovića je do sada urađena fasada na zgradama Gradske uprave, Starog suda, Stare pošte i dijela zgrade gdje se nalazi Caribou caffe, a u narednom periodu uradit će se fasada na zgradama ZK ureda i Partizana.

Podsjećamo da smo pored navedenog srušili i dva objekta (od kojih smo jedan kupili) u ulici Čaršijska koja su bila ruglo u samom centru grada i time značajno uljepšali pomenutu ulicu.

Za bolje Visoko!

Mirza Ganić – FB Page

 

 

 

 

 

povezani članci

POPULARNO