Nedjelja, 25 Februara, 2024

Meteorolozi objavili kada nam stiže novi porast temperatura u BiH

Ponedjeljak – u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Vjetar slab, veći dio dana južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu do 10 stupnjeva.

U utorak pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne i krajem dana, postupni prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 10 stupnjeva.

Za srijedu je najavljeno umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno naoblačenje, a u južnim i jugozapdnim područjima se očekuje i kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10 stupnjeva.

RTV Visoko/N1 BiH

 

 

povezani članci

POPULARNO